selectie nl

Op mijn 11e werd ik gevraagd voor de Talentherkenning. Dit was een groep voor jonge getalenteerde vaarders. Onder leiding van een bondscoach had ik veel trainingsdagen of trainingsstages in het buitenland. In 2011 werd ik geselecteerd voor een nieuw gestart programma, Jong Oranje. Dit was een groep zeer gemotiveerde sporters die allemaal een doel voor ogen hadden. Hier werd een fulltime trainer voor aangenomen en ik had bijna iedere dag begeleide training in Eindhoven. Ook zaten we 14 weken per jaar in het buitenland om goed te kunnen trainen op wildwater.

4 december - een dag die veel veranderde..

Op 4 december 2012 maakte het NOC*NSF de plannen voor de komende vier jaar bekend. Er wordt gefocust op de sporten waar de meeste medailles te halen zijn. Kanoslalom was een kleine sport en kreeg geen subsidie meer. Dat was een grote tegenvaller voor de kanosport, want Jong Oranje moest stopen en de trainers werden ontslagen en alle verdere financiële steun stopte.

en nu?

Na deze tegenvaller ben ik opzoek gegaan naar een oplossing om toch mijn droom te kunnen waarmaken. Ik heb mij toen aangesloten bij de kano club HWC de Helmvaarders in Helmond. Deze club is een eigen talenten trainingstraject op gaan zetten. We doen zelf de organisatie rondom trainingskampen en wedstrijden. Michael van den Boogaard geeft het ‘HWC topslalomteam’ dagelijks training. In de weekenden gaan we onder andere naar de slalombaan in Hohenlimburg in Duitsland of een enkele keer naar DWD in Zoetermeer. Ook staan er aantal weken in de planning waarin we naar het buitenland gaan voor trainingen op wildwaterbanen waar ok de grote internationale wedstrijden gehouden worden. Onder andere Praag, Bratislava en Augsburg. In Augsburg worden de trainingen op de Olympische baan van 1972 begeleid door oud-bondstrainer Jurgen Köhler. Omdat er nu helemaal geen subsidie meer is moeten al onze trainingen en wedstrijddeelnames zelf georganiseerd én betaald worden.

Nederlandse selectie kanoslalom