Het seizoen is eindelijk weer begonnen!

Op zaterdag 2 april begon eindelijk de langverwachte jaarlijkse kwalificatie voor het Nederlandse team.
Na een week hard trainen op de wildwaterbaan in Leipzig, Duitsland was ik er helemaal klaar voor.De lange koude winter was voorbij en het seizoen ging eindelijk weer begonnen.
Dit jaar deed ik anders dan voorgaande jaren in 2 catogoriën mee, in de K1 én in de C1.In de C1 zit je, anders dan in de K1, op je kniën en gebruik je een peddel met maar aan één kant een blad.
Op zaterdag kwalificeerde ik mij direct in de C1, dit kwam als een grote verassing.
In de K1 ging het helaas wat minder goed.Ik behaalde het percentage voor het U23 team wel maar ik stond 4e in de ranking voor het seniorenteam.
Voor de zondag was het doel dus duidelijk: Een goede run varen, de seniorenprocent eis binnen varen en voor de ranking in de top 3 eindigen.
Dit was een scherp doel, het voelde als een uitdaging en ik had er zin in.
Echter liep het op de zondag niet helemaal zoals gehoopt. Het parcour was lastig en lag mij niet, geen excuus maar wel een feit. Ik voer geen goede run en haalde mijn doel hiermee niet. Dat was erg balen.
Het meeste baalde ik ervan dat ik in het hele weekend geen goede run neer had kunnen zetten. Hierdoor kon ik niet met een tevreden gevoel naar huis.Ondanks dat ik een erg slecht gevoel over de wedstrijd heb ben ik blij dat ik mij dit jaar heb kunnen kwalificeren voor het U23-team.
Op naar het EK en WK deze zomer!

 

kwali 2016.jpg