EK U23 Solkan

Eind Augustus vond ook nog het EK plaats, deze was in Sloveniƫ. Deze wedstrijd werd gehouden op een natuurlijke wildwater baan. Dit is niet heel gebruikelijk, de meesten wedstrijden worden op kunstmatige wildwaterbanen gevaren. De omgeving bij een natuurlijke wildwaterbaan is altijd heel erg mooi, zo ook in Sloveniƫ. Helder blauw water en midden in de bergen.
Ondanks de mooie omgeving verliep de wedstrijd wat minder dan gehoopt. Ik had dit keer twee runs nodig om mij te kwalificeren voor de halve finale.
In de halve finale was het noodzaak om bij de top 10 te komen voor een finale plaats. Mijn run was erg slordig dit zorgde voor veel foutjes en een hoop strafseconden. Ik eindige op de 16e plaats. Gelukkig had ik nog een kans in de teamwedstrijd. Dian, Claudia en ik voeren en redelijk goede run. De tijd was goed genoeg voor een zilveren medaille, helaas dacht de jury er anders over. Ze meenden dat we een poortje aangeraakt hadden wat ons 2 strafseconden zou opleveren. Helaas bleef deze beslissing na een protest staan, dus ging zowel de zilveren als de bronzen medaille aan ons voorbij en moesten we genoegen nemen met een 4e plek. Ondanks deze misschien een beetje teleurstellende resultaten, kijk ik terug op een mooie wedstrijd en ben ik een mooie ervaring rijker.