biografie

Geboortedatum: 17-08-1997
Woonplaats: Leerdam
Opleiding: Fysiotherapie
Vereniging: Volmolense kano club (VKC) Utrechtse kano club (UKC)
Trainer: Michael van den Boogaard
Email: info@lena2020.nl 

Hallo, ik ben Lena Teunissen en ik ben 19 jaar oud. Ik woon in Eindhoven en daar doe ik mijn studie fysiotherapie. 
Al van jongs af aan ben ik in aanraking gekomen met kano slalom. Mijn vader gaf kanocursussen in het buitenland en hij gaf training bij de Utrechtse kano club aan de jeugd. Ik ging vaak mee naar de training waar ik iedere zondag bij mijn vader voorin de boot zat. Ook onze vakanties stonden vaak in het teken van tochtjes maken op kleine riviertjes. De stap was dus snel gemaakt dat ik zelf in een eigen boot met een eigen peddel op eigen kracht mee ging doen met trainingen.

Van één training in de week op de zondagochtend kwamen er steeds meer trainingen bij. Toen ik 12 was, werd ik geselecteerd voor de Talent Herkenning. Dit was een groep met jonge vaarders die training kregen van een bondstrainer. Het doel was om onder begeleiding training te krijgen op wildwater. Spelende wijs werd ik voorbereid op de internationale wedstrijden en nationale selectie. Zo nam het aantal trainingen per week toe.

Op mijn 14e werd er een nieuw programma gestart: Jong Oranje. Met een groep van 10 sporters werd er fanatiek getraind. Er was een fulltime trainer, er waren veel trainingsstages en veel wedstrijden. Helaas kwam hier in 2012 een eind aan. Het NOC*NSF draaide de geldkraan dicht, trainers werden ontslagen en er was geen team meer.

Vanaf dat moment ben ik naar de kanovereniging in Helmond gegaan. Michael vd Boogaard, een zeer enthousiaste trainer, heeft daar de sporters die op eigenkracht verder wilden gaan opgevangen. Van hem krijgen wij kosteloos trainingen en gaat hij mee naar internationale wedstrijden. Ondanks dat is kanoslalom op internationaal niveau zoals ik wil doen een dure sport, onder andere doordat ik veel trainingsuren moet maken op buitenlandse wildwaterbanen.

Daarom kan ik alle financiële hulp gebruiken en ben ik dan ook heel dankbaar voor de sponsoring van Hermeta. Wij hebben een sponsorplan opgesteld om het ook voor u eenvoudig mogelijk te maken om "mee te pedellen" met mij in mijn ambitie aan de olympische spelen van Tokyo in 2020.

Op dit moment ben ik de snelste dame van Nederland. Internationaal tel ik ook mee, heb veel wedstrijden in Duitsland gewonnen en heb bij het bij EK en WK junioren een 7e en 8e plaats behaald. Ook de doorstroom naar de U23 categorie verliep vloeiend met een 7e plek op het WK